网站大量收购独家精品文档,联系QQ:2885784924

2013版初中英语全程复习方略课件专题突破案专题四 阅读理解译林牛津版_精品.ppt

2013版初中英语全程复习方略课件专题突破案专题四 阅读理解译林牛津版_精品.ppt

  1. 1、本文档共66页,可阅读全部内容。
  2. 2、有哪些信誉好的足球投注网站(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
  3. 3、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载
  4. 4、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
查看更多
2013版初中英语全程复习方略课件专题突破案专题四 阅读理解译林牛津版_精品

Ⅱ. 体裁分析 本文属说明文,话题是“远程医疗”。文章包括三部分,首先以报道亚洲几家医院做远程医疗实验开篇,先向读者介绍了什么是远程医疗; 接着介绍远程医疗在世界某些地区(如欧美)的广泛使用;最后介绍远程医疗在亚洲起步较晚的原因、初步发展及其前景。 Ⅲ. 角度分析 第1、2、3、4小题是细节理解题;第5小题是理解翻译题。 Ⅳ. 答案分析 1. 【解析】T。由第二段第一句话可知此句是正确的。 2. 【解析】doctors to “see”/see patients。由“Tele-medicine is a technology that allows. . . same place. ”可知:可以转换成doctors to “see”/see patients。 3. 【解析】Because of high costs. /High costs. 由第三段的第一句话可知:因为高成本, 远程医疗在亚洲发展很慢。 4. 【解析】Thailand is building a tele-medicine station connecting 20 areas. /Building a tele-medicine station connecting 20 areas. 由第三段的最后一句话可知。 5. 当条件好转的时候,这项技术将会快速地发展。 “Love is when Mommy gives Daddy the best piece of chicken. ” Elaine-age 5 “My mommy loves me more than anybody. You don’t see anyone else kissing me to sleep at night. ” Clear-age 5 “You really shouldn’t say ‘I love you’ unless you mean it. But if you mean it, you should say it a lot. People forget. ” Jessica-age 8 [问题]The passage mainly tells us about _______. A. what “life” means to children B. what “family” means to children C. what “friends” means to children D. what “love” means to children 【解析】选D。主旨大意题。在文章第二句“What does love mean? ”我们就能找到文章的主旨,据此可足以判断选D。 通过全文主要内容,总结作者写作意图。 [范例]Foolish(silly) Freddie lived in a small village. The people of the village laughed at him. They liked to show visitors how silly Freddie was. They thought this was a funny thing to do. One day, a visitor came to the village. “Watch this, ” a villager said, and called to Freddie. “Come and play a game, Freddie, ” he shouted. Freddie walked slowly towards him, a silly smile on his face. “Look! Freddie, ”the villager said, “I’ve got something for you. ” He showed Freddie a dollar coin and a much larger 50-cent coin. “Which would you like? ” he asked Freddie. Freddie took the 50-cent coin at once. The villager laughed. “See how foolish he is, ” he said. “He always does that. He’s too silly to learn anything.

您可能关注的文档

文档评论(0)

seunk + 关注
实名认证
内容提供者

该用户很懒,什么也没介绍

1亿VIP精品文档

相关文档