## 上海 2023 年全国英语等级考试考试试 (二 级) 真题模拟汇编

(共185 题)
1、What is the purpose in writing this text? (单选题)
A. Telling people how serious the damage caused by landslides is.
B. Telling people that sending workers to stabilize mountainsides is a risky job.
C. Introducing a product that can be used to stabilize mountainsides.
D. Showing people how to use a new product.
试题答案: C
2、The underlined word "assemble" in the second paragraph probably means (单选题)
A. to bring a group of people together in one place for a particular purpose
B. to make a public or official statement, especially about a plan, decision
C. to produce many copies of a book, magazine, or newspaper
D. not to take part in an event or not to buy or use something as a protest
试题答案: A
3、The underlined word "assemble" in the second paragraph probably means (单选题)
A. to bring a group of people together in one place for a particular purpose
B. to make a public or official statement, especially about a plan, decision
C. to produce many copies of a book, magazine, or newspaper
D. not to take part in an event or not to buy or use something as a protest
试题答案: A

4、The saying from Benjamin Franklin (单选题)	"Those things	that	hurt,	instruct	" sug	ggests	that
A. we do not learn from experience							
B. we do not learn when we are in pain							
C. pain teaches us important lessons							
D. pain cannot be avoided							
试题答案: C							
5、The saying from Benjamin Franklin (单选题)	"Those things	that	hurt,	instruct	" sug	ggests	that
A. we do not learn from experience							
B. we do not learn when we are in pain							
C. pain teaches us important lessons							
D. pain cannot be avoided							
试题答案: C							
6. What is the best title for this passage?	(单选	题)					
A. Computer Newspapers Are Well Liked							
B. Newspapers of the Future Will Likely Be on Computer							
C. Newspapers Are out of Fashion							
D. New Communication Technology							
试题答案: B							
7. What was Pepys doing when his wife tol	ld him about the	fire?		(单)	选题)		
A. He was asleep.							
B. He was writing something.							
C. He was putting things back.							
D. He was looking out of the window.							

试题答案: C
8、The biggest advantage of this product is that (单选题)
A. it will be faster and cheaper than manual labor
B. it can climb mountainsides, drill holes, insert bars and cement
C. it can collect data on the slope 's stability
D. it can drill without a human being on board
试题答案: D
9、It might take 30 to 40 years for computer newspapers to replace traditional newspapers, because (单选题)
A. it is technologically impossible now
B. computer newspapers are too expensive
C. there is strong resistance from both the general population and professional journalists
D. traditional newspapers are easy to read
试题答案: B
10、After the use of the laser beam, surgeons can perform operations which (单选题)
A. leave their patients with negative effects
B. can treat only human eye diseases
C. do little damage to their patients
D. make their patients need a long time to recover
试题答案: C
11、Factories and companies are pleased that so manypeople "gamble" because(单选题)
A. they can make them rich

B. they need more people to work for them	
C. they need their money to do business	
D. some people win and some lose	
试题答案: C	
12、The passage tells us about the importance of (单选题)	
A. getting examination system improved	
B. taking examinations	
C. testing a student 's knowledge	
D. working hard at all lessons	
试题答案: A	
13、Rich people never go to the stock market, do they? (单选题)	
A. Yes.	
B. No.	
C. Unclear.	
试题答案: A	
14、According to the passage, driving can be safe if (单选题)	
A. you are patient	
B. you obey all the traffic rules	
C. you don 't cut another car off	
D. you wait in line at a red light	
试题答案: B	
15. Which of the following is NOT an advantage of computer newspapers?	(单选题)
A. They are cheaper than traditional newspapers.	
B. They are very convenient to use.	

C. You can get more information from them quickly.
D. You can easily save information for future use.
试题答案: A
16、The passage mainly wants to tell us (单选题)
A. how to buy or sell shares
B. ABC of stock markets
C. the stock market is like gambling
D. investing money in the stock market is not the safest way
试题答案: B
17、If the Irish expect to enjoy the 5% of reduction at prices, they should (单选题)
A. pay the Japanese at least $£1,000$
B. order 1,000 pounds of batteries in weight
C. order £1,000 worth batteries at least
D. pay the Japanese £1,000 ahead
试题答案: C
18、The main purpose of this text is to (单选题)
A. tell students of important schedule changes
B. tell students of new bus and library services
C. show the excellent services for students
D. ask students to renew their library cards
试题答案: A
19、In the last paragraph the phrase "this wide, confused wilderness" refers to(单选题)
A. personal experience

B. wild weeds among good plants
C. the information from the parents
D. the vast store of traditional practices
试题答案: D
20、Which of the following words best describes mum? (单选题)
A. Polite.
B. Patient.
C. Changeable.
D. Clever.
试题答案: D
21、Doctors give less importance to the communication between patients and doctors mainly because (单选题)
A. modem medical instruments are used
B. they can cure more diseases and save more lives
C. they have much more medical experience than before
D. they are too busy to have time to talk with patients
试题答案: A
22、The word "complex" in the last sentence probably means (单选题)
A. complete
B. worthy
C. difficult
D. modern
试题答案: C
23、According to the author, living in a city causes stress because there are so many people who are (单选题)

A. in need of help
B. naturally aggressive
C. likely to commit crime
D. anxious to succeed
试题答案: D
24、What do we find after the development of the laser in the 1960s? (单选题)
A. Industrial revolution brought surgery changed greatly.
B. Medical help became available for industrial workers.
C. The study of art went through a complete revolution.
D. Human being 's methods in surgery changed greatly.
试题答案: D
25、From the first paragraph we can infer that in the US schools (单选题)
A. students enjoy shooting
B. students are eager to be soldiers
C. safety is a problem
D. students can make guns
试题答案: C
26、From this passage we can infer that (单选题)
A. we'll invite the craftsman to teach in the college
B. schools and books are not the only way to knowledge
C. scientific discoveries are based on personal experience
D. discoveries and rediscoveries are the most important source of knowledge for a colleg student

试题答案: B

27、What does the robot look like? (单选题)
A. A human being.
B. A spider.
C. A truck.
D. A drill.
试题答案: B
28、Now little has been done to (单选题)
A. decide a student 's job
B. test a student 's ability
C. test a student 's knowledge
D. test a student 's memory
试题答案: B
29、What is the passage about? (单选题)
A. The Great Fire of London.
B. Who was the first to discover the fire?
C. What Pepys was doing during the fire.
D. The losses caused by the fire.
试题答案: A
30、According to the article, what is the worst problem facing people living in cities? (单选题)
A. Crime.
B. Finding somewhere to live.
C. Social isolation.
D. Drugs and alcoholism.

31. The report from the US Department of Education shows that	(单选题)
A. the number of the expulsions is not large	
B. the number of the expulsions is wrong	
C. there are soldiers hiding among the students	
D. guns are out of control in US schools	
试题答案: D	
32、We know from this passage that over one hundred seventy years ago 题)	(单选
A. no women worked outside their homes	
B. women were considered as children by the law	
C. women cared nothing about how their family lives were	
D. women were not allowed to decide how to spend their money or how to teach children	I
试题答案: D	
33、What is the text about? (单选题)	
A. Advertisements are the most important part in newspapers.	
B. It introduces newspapers past and today and its contents.	
C. There is a lot of useful information on newspapers.	
D. People like newspapers very much.	
试题答案: B	
34、After the use of the laser beam, surgeons can perform operations which (单选题)	
A. leave their patients with negative effects	
B. can treat only human eye diseases	

试题答案: C

C. do little damage to their patients

35、According to the author, living in a city causes stress because there are so many people who are (单选题)
A. in need of help
B. naturally aggressive
C. likely to commit crime
D. anxious to succeed
试题答案: D
36、The word "complex" in the last sentence probably means (单选题)
A. complete
B. worthy
C. difficult
D. modern
试题答案: C
37、The main purpose of this advertisement is to (单选题)
A. encourage more people to attend the Forum in time
B. promise everyone can pay less money to attend the Forum
C. call on the people in the north of the USA to go south for holidays
D. introduce some new activities and topics of the Forum
试题答案: A
38、From the first paragraph we can infer that in the US schools (单选题
A. students enjoy shooting

试题答案: C

B. students are eager to be soldiers

D. students can make guns
试题答案: C
39、If you are a good investor, in the stock market. (单选题)
A. you can always make money
B. you can tell exactly when the stock goes up or down
C. you may sometimes lose money
D. your gambling is always safe
试题答案: C
40、The sentence "Traffic accidents decline millions of lives " means " (单选题)
A. Traffic accidents make some people become millionaires
B. Many people die from traffic accidents
C. Millions of people say they themselves have had traffic accidents
D. Millions of people remain healthy after traffic accidents
试题答案: B
41、We know from this passage that over one hundred seventy years ago (单选题)
A. no women worked outside their homes
B. women were considered as children by the law
C. women cared nothing about how their family lives were
D. women were not allowed to decide how to spend their money or how to teach children
试题答案: D
42、The word "convenient" in the passage means (单选题)
A. handy, easy to do

C. fond of drinking and merry-making	
D. carriages or other trucks	
试题答案: A	
43、The main purpose of this text is to (单选题)	
A. tell students of important schedule changes	
B. tell students of new bus and library services	
C. show the excellent services for students	
D. ask students to renew their library cards	
试题答案: A	
44、Journalists are not eager to accept computer newspapers, because (单选是	瓦)
A. they don 't know how to use computers	
B. they think computer newspapers take too much time to read	
C. they think the new technology is bad	
D. they have been trained to write for traditional newspapers	
试题答案: D	
45、Now little has been done to (单选题)	
A. decide a student 's job	
B. test a student 's ability	
C. test a student 's knowledge	
D. test a student 's memory	
试题答案: B	
46、By sending this letter, the writer expected to (单选题)	
A. draw the attention of the company	

C. apply for a suitable position in China Daily
D. obtain more information about the company
试题答案: B
47、They were up very late because (单选题)
A. it was Sunday morning
B. they were not very sleepy
C. they were preparing for the dinner
D. they saw the great fire start
试题答案: C
48、Journalists are not eager to accept computer newspapers, because (单选题)
A. they don 't know how to use computers
B. they think computer newspapers take too much time to read
C. they think the new technology is bad
D. they have been trained to write for traditional newspapers
试题答案: D
49、How many places in America are mentioned in this passage besides New York City? (单选题)
A. 6.
B. 4.
C. 7.
D. 5.
试题答案: A
50、Which of the following would be appropriate to describe the instruments of surgical operations up until 1960s? (单选题)

B. Complicated.
C. Remarkable.
D. Revolutionary.
试题答案: A
51、The main idea of Paragraph Three is that (单选题)
A. most people feel life is easy
B. the writer feels life is easy
C. the writer likes to complain about his problems
D. most people complain about how hard their lives are
试题答案: D
52、Which of the following statements is incorrect according to the passage? (单选题)
A. Women did not have the right to vote before 1900.
B. Women had the right to vote throughout the country in 1920.
C. A little number of women held high academic and government positions in 1920.
D. "Career women" were largely restricted to some areas.
试题答案: A
53、The money spent on advertisements is (单选题)
A. wasted
B. not much
C. worthwhile
D. useless
试题答案: C

、Specialists use dogs to listen to children reading because they think 选题)	(单
A. dogs are young children 's best friends	
B. children can play with dogs while reading	
C. dogs can provide encouragement for shy children	
D. children and dogs understand each other	
试题答案: C	
55、The writer probably used just one short sentence in the first paragraph to (单选题)	
A. save space	
B. persuade readers	
C. make readers laugh	
D. get readers ' attention	
试题答案: D	
56、A stethoscope can be used to (单选题)	
A. check health conditions	
B. cure some illnesses	
C. measure temperatures	
D. treat heart disease	
试题答案: A	
57、In the second paragraph, "excitement will makeit beat a little faster" here "refers to (单选题)	it "
A. this beautiful sight	
B. you	
C. your heart	

D. New York City
试题答案: C
58、The main idea of this passage is about (单选题)
A. what to learn from the parents
B. how to gain knowledge
C. why to learn from the craftsman
D. how to deal with experience
试题答案: B
59、Which of the following is TRUE? (单选题)
A. In the 1920s, women were limited to being teachers, nurses or office workers.
B. Women mainly paid their attention to how they were paid in the 1960s.
C. Womensked to change "all menare created equal" into "all humanbeings are created equal".
D. No states have ever provided women with jobs in the government.
试题答案: B
60、From this passage we know that (单选题)
A. every American cannot have guns
B. only soldiers and police can have guns
C. every American citizen can own guns
D. teachers have no money to buy guns
试题答案: C
61、The most suitable title of this passage is (单选题)
A. Progress in the Field of Study
B. Teachers ' Role in Study

C. How to Improve Students ' Ability	
D. Bad Points of the Examination System	
试题答案: D	
62、They were up very late because (单选题)	
A. it was Sunday morning	
B. they were not very sleepy	
C. they were preparing for the dinner	
D. they saw the great fire start	
试题答案: C	
63. Which of the following words best describes mum?	(单选题)
A. Polite.	
B. Patient.	
C. Changeable.	
D. Clever.	
试题答案: D	
64. Rich people never go to the stock market, do they?	(单选题)
A. Yes.	
B. No.	
C. Unclear.	
试题答案: A	
65. The author advises the college student to	(单选题)
A. be contemptuous to the craftsman	
B. be patient in helping the craftsman with scientific terms	
C. learn the craftsman 's experience by judging it carefully	

D. gain the craftsman 's experience without rejection
试题答案: C
66、If you cut another car off, its driver may be (单选题)
A. impatient
B. terrible
C. angry
D. both A and C
试题答案: D
67、Which of the following statements is NOT TRUE? (单选题)
A. Manhattan is the centre of New York City.
B. New York City is made up of five parts.
C. New York looks like a long finger from the air.
D. Manhattan is an island.
试题答案: C
68、The main purpose of this advertisement is to (单选题)
A. encourage more people to attend the Forum in time
B. promise everyone can pay less money to attend the Forum
C. call on the people in the north of the USA to go south for holidays
D. introduce some new activities and topics of the Forum
试题答案: A
69、What does the robot look like? (单选题)
A. A human being.
B. A spider.
C. A truck.

D. A drill.
试题答案: B
70、Which of the following is people 's normal response to the movies they watch? 选题)
A. They feel that everything on the screen is familiar to them.
B. They try to turn their dreams into reality.
C. They become so involved that they forget their own problems.
D. They are touched by the life stories of the actors and actresses.
试题答案: C
71、If you cut another car off, its driver may be (单选题)
A. impatient
B. terrible
C. angry
D. both A and C
试题答案: D
72、It is obvious that real life is (单选题)
A. less romantic than that in the movies
B. more romantic than that in the movies
C. as romantic as that in the movies
D. no less romantic than that in the movies
试题答案: A
73、When the mixture is used, it is important to (单选题)
A. keep sugar and salt in water
B. drink it as often as necessary

C. take it as much as possible
D. use it to kill the bacteria
试题答案: B
74、Doctors give less importance to the communication between patients and doctors mainly because (单选题)
A. modem medical instruments are used
B. they can cure more diseases and save more lives
C. they have much more medical experience than before
D. they are too busy to have time to talk with patients
试题答案: A
75、When the mixture is used, it is important to (单选题)
A. keep sugar and salt in water
B. drink it as often as necessary
C. take it as much as possible
D. use it to kill the bacteria
试题答案: B
76、It might take 30 to 40 years for computer newspapers to replace traditional newspapers, because (单选题)
A. it is technologically impossible now
B. computer newspapers are too expensive
C. there is strong resistance from both the general population and professional journalists
D. traditional newspapers are easy to read
试题答案: B
77、The underlined word "event" (Paragraph 1) refers to (单选题)

A. landslide
B. machine
C. earthquake
D. flood
试题答案: A
78、When she took a mop from the small room what mum really wanted to do was (单选题)
A. to clean the floor
B. to please the nurse
C. to see a patient
D. to surprise the storyteller
试题答案: C
79、By saying "The Salt Lake City Public Library is sold on the idea", the writer means the library (单选题)
A. use dogs to attract children
B. accepts the idea put forward by ITA
C. has opened a children 's department
D. has decided to train some dogs
试题答案: B
80、It is obvious that real life is (单选题)
A. less romantic than that in the movies
B. more romantic than that in the movies
C. as romantic as that in the movies
D. no less romantic than that in the movies

试题答案: A

81. From this passage, it can be inferred that	(单选题)	
A. everybody has problems		
B. we become stronger by meeting and solving the problems of	f life	
C. life is difficult because our problems bring us pain		
D. people like to complain about their problems		
试题答案: B		
82. The report from the US Department of Education shows the	hat (单注	选题)
A. the number of the expulsions is not large		
B. the number of the expulsions is wrong		
C. there are soldiers hiding among the students		
D. guns are out of control in US schools		
试题答案: D		
83、The habit of reading newspapers is (单:	选题)	
A. uncommon in the world		
B. not popular in USA.		
C. widespread in the world		
D. found among a few families		
试题答案: C		
84. Which of the following statements is incorrect ac	ecording to the passage?	(单选题)
A. Women did not have the right to vote before 1900.		
B. Women had the right to vote throughout the country in 1920	).	
C. A little number of women held high academic and government	ent positions in 1920.	
D. "Career women" were largely restricted to some areas.		

试题答案: A

85、Only a small part of the sun of it is (单选题)	's energy reaches the earth	's surface because most
A. absorbed by the clouds in the	lower atmosphere	
B. reflected by the gases in the up	oper atmosphere	
C. lost in the upper and lower atn	nosphere	
D. used to evaporate water from t	the oceans and lakes	
试题答案: B		
86. A stethoscope can be used to	o (单选题)	
A. check health conditions		
B. cure some illnesses		
C. measure temperatures		
D. treat heart disease		
试题答案: A		
87、Somesick people think of (单选题)	themselves as broken machines,	which suggested that
A. modem doctors should treat th	eir patients as machines	
B. the level of the treatment was	greatly improved	
C. they thought they were useless	s just like broken machines	
D. they were not satisfied with th	e manner in which doctors treated the	hem
试题答案: D		
88. From this passage we know	that (单选题)	
A. every American cannot have g	guns	
B. only soldiers and police can ha	ave guns	
C. every American citizen can ov	vn guns	
D. teachers have no money to buy	y guns	

试题答案: C
89、When she took a mop from the small room what mum really wanted to do was (单选题)
A. to clean the floor
B. to please the nurse
C. to see a patient
D. to surprise the storyteller
试题答案: C
90、When the nurse talked to mum she thought mum was a (单选题)
A. nurse
B. visitor
C. patient
D. cleaner
试题答案: D
91、In order to prepare herself for a more satisfactory job, the writer (单 选题)
A. has taken part in a special business program
B. tries to get the professors ' high praises
C. has worked much harder on her job
D. has to prove herself to be efficient
试题答案: A
92、"Space is limited, so early registration is welcome " means (单选题)
A. space is limited, so you can 't register now
B. space is too limited for you to register
C. you 'll lose the good chance if you don 't register soon

以上内容仅为本文档的试下载部分,为可阅读页数的一半内容。如要下载或阅读全文,请访问: <a href="https://d.book118.com/51801600102">https://d.book118.com/51801600102</a> <a href="2006025">2006025</a>