

## 1.阅读理解

## A

When Brad Ryan was young. He used to spend a good time with his grandma Joy. Ryan says, "I remember sleepovers at her house when she would teach me to make cookies."

The two became distant when Ryan's parents divorced (离婚),but then ran into each other 10 years later.Realizing how much he liked his grandmother and missed that lost time,he made a plan to spend time with her.

About eight years ago, Ryan was telling Joy about his 2009 hike and many adventures living in the wilderness. "Her eyes softened and then she matter-of-factly said, 'I regret that I didn't get to see more things in life. It would have been nice to see the mountains.' My heart broke for her," Ryan recalls.

It wasn't until a few years later that the two took a trip to the Great Smoke Mountains. After a stressful work schedule. Ryan needed an escape to nature. So he invited his grandma to travel with him. They arrived late at night in the rain with Joy holding the umbrella while Ryan set up the tent. At 85, she had never slept in a tent before, but she climbed 2.3 miles on a trail, receiving high-fives all the way.



"It was a life-changing trip that provided more purpose than anything I had ever done," Ryan says. "Two years later I set up a GoFundMe called Grandma Joy's Road Trip in the spirit of making up for the lost time and proving that you're never too old to pack in a lifetime of adventure and travel."

In the past four years, they have travelled more than 25,000 miles across 38 states. So far, they've visited 29 of the 61 US national parks, with much of the adventure documented on Instagram.

"You never know what's going to come out of her mouth, and it's usually interesting. I wouldn't want to travel the country with anyone else at this point. Of course we bet tired and have our angry moments. There have been difficult moments that we had to work through, but finally we got to where we needed to be."



【语篇导读】本文是一篇记叙文。为了让奶奶看到生活中更多的东西,瑞恩带着80多岁的奶奶在38个州旅行了超过25 000英里,游览了美国29个国家公园,并将其记录在了网上。

- 1. Why does Ryan set up Grandma Joy's Road Trip on Instagram? A
- A.To make up for the 10-year lost time.
- B.To encourage others to travel a lot.
- C.To show his love for his grandma.
- D.To remember their unforgettable trip.

解析 细节理解题。根据第二段内容和第五段中的"Two years later I set up a GoFundMe called Grandma Joy's Road Trip in the spirit of making up for the lost time"可知,瑞恩这么做是为了弥补失去的十年的时间。故选A项。

- 2. Which of the following can best describe Grandma Joy? D
- A. Honest and strict.
- B.Determined and sincere.
- C.Patient and cautious.
- D.Adventurous and humorous.

解析 推理判断题。根据倒数第二段内容可知,乔伊奶奶喜欢旅游和冒险。根据最后一段中的"You never know what's going to come out of her mouth, and it's usually interesting."可知,乔伊奶奶很幽默。故选D项。



- 3. What happened during Ryan and his grandma's trip? C
- A. They got injured sometimes.
- B. They made many new friends.
- C. They overcame lots of difficulties.
- D. They never got annoyed with each other.

解析 细节理解题。根据最后一段中的"There have been difficult moments that we had to work through, but finally we got to where we needed to be."可知,他们克服了许多困难。故选C项。

- 4. What's the best title of the text? B
- A.Brad Ryan Likes Road Trips
- B.A Boy Travels with His Grandma
- C.A Good and Adventurous Boy
- D.Memorable Moments in Ryan's Life

解析 主旨大意题。文章第四段中的"So he invited his grandma to travel with him."及倒数第二段"In the past four years...on Instagram."可知,文章讲述了瑞恩带着他的奶奶一起去旅游的故事。故选B项。

Few places in the world can be as good as Waterton-Glacier International Peace Park. This UNESCO World Heritage site has snow-capped mountains and, in its valleys, deep blue lakes. Grizzly bears and mountain lions live in its forests. It is different from most other World Heritage sites due to its location in two countries. This land actually combines two large national parks—Waterton Lakes National Park in Alberta, Canada, and Glacier National Park in Montana, United States.



Back in 1931,local Rotary Club members had the idea of uniting the two parks. The Rotarians believed the area could be better protected and enjoyed as one, and their governments agreed. Then, in 1995, UNESCO agreed as well, and the two parks became a single World Heritage site.

For visitors, Waterton-Glacier Park offers many wonderful things to see and do. Have a picnic or go for a hike—or have a picnic on your hike—and be ready to take lots of pictures. On the lakes, take a boat tour, go fishing or simply go for a swim.



Whatever activities you choose, amazing views will <u>surround</u> you. For example, a road tour anywhere in the park will pass through wonderful scenery. Don't miss the drive westward along the Going-to-the-Sun Road. You will never forget the great views.

A number of small towns lie within Waterton-Glacier Park or close to it.In these places, you can get a bite to eat, buy gifts or find a place to stay. One must-see is the town of Waterton and Prince of Wales Hotel. Camping in the park is a very popular activity. If you camp, be sure to keep food locked away at night. Otherwise, you may have an unwanted visit from a bear.

Words cannot describe beautiful Waterton-Glacier International Peace Park. You have to see it for yourself!



【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了位于美国和加拿大两国的公园——沃特顿冰川国际和平公园。



- 5. What is special about Waterton-Glacier Park compared with other World Heritage sites? D
- A.It is cold and snowy all year round.
- B.It is home to many endangered wildlife.
- C.It has plenty of natural resources.
- D.It includes two parks in the US and Canada.

解析 推理判断题。根据文章第一段中的"It is different from most other World Heritage sites due to...United States."可知,沃特顿冰川公园不同于其他世界遗产,是因为它地处两个国家,结合了两个大型国家公园——加拿大的沃特顿湖国家公园和美国的冰川国家公园。故选D项。

**6.**Who first suggested joining Waterton Lakes National Park and Glacier National Park together? A

A.Local Rotary Club members. B.The US government.

C.The Canada government. D.UNESCO.

解析 细节理解题。根据文章第二段中的"Back in 1931,local Rotary Club members had the idea of uniting the two parks."可知,当地的扶轮社社员在1931年首先提出将两个公园合并的想法。故选A项。

7. What does the underlined word "surround" mean in the fourth paragraph?

A.Be all around. B.Be familiar to.

C.Be suitable for. D.Be related to.

解析 词义猜测题。根据画线词后的举例"For example, a road tour anywhere in the park...will never forget the great views."可知,在公园里,到处都是美景。由此可以猜测,surround意思为"围绕,包围"。故选A项。

- 8. Why do people in the camp need to put away their food at night? C
- A. Towns are far away and it's not easy to buy food.
- B. There are so many visitors that food may not be enough.
- C. Wild animals will come to the camp for food.
- D.People want to save food for the wild animals.

解析 细节理解题。根据文章第五段中的"If you camp, be sure to keep food locked away at night. Otherwise, you may have an unwanted visit from a bear." 可知,如果你去露营,晚上一定要把食物收好,因为野生动物会来营地觅食,比如一只熊会不期而至。故选C项。



## Ⅱ.七选五

The District of Columbia is a destination filled with sites of historic and current importance. During a visit, you can learn about the structure of our government and see monuments, museums and much more.

\_\_\_\_\_\_1\_\_\_ If you have enough time, it is well worth it to make it to as many of the monuments as possible. The place to start is the National Mall. The mall is a beautiful grassy area lined with trees and some of the monuments honouring the nation's most important figures.\_\_\_\_\_\_2\_\_\_

After exploring some of Washington DC's amazing monuments, the next stop should be to plan out a visit to some of the Smithsonian Institution's complex of museums. With over 19 museums and the National Zoological Park, it's unlikely that you will have the time to explore each of these museums on a single visit. The best way to enjoy the Smithsonian Institution is to plan out which museums you are most interested in visiting. If you are interested in culture, the National Museum of African American History and Culture is a wonderful choice, where you can learn about the richness and diversity of the African American experience. 3 This museum offers amazing insights into the history and culture of many different tribes of American Indians.



Washington DC doesn't just have monuments and museums. There are also chances to enjoy the great outdoors. 4 You can enjoy the outdoors at the Constitution Gardens with beautiful trees, and island and more. The National Arboretum is another outdoor destination. The Kenilworth Aquatic Gardens and the US Botanical Gardens are also great outdoor destinations.

The arts and entertainment in Washington DC are also an important part of any trip to the city. 5 The historic Georgetown neighbourhood in Washington DC is an excellent area to enjoy some of the cities' best shopping, dining, entertainment and more.

以上内容仅为本文档的试下载部分,为可阅读页数的一半内容。如要下载或阅读全文,请访问: <a href="https://d.book118.com/758127032067007002">https://d.book118.com/758127032067007002</a>