2014年4月高等教育自学考试全国统一命题考试 英语(二)标准试题

(课程代码:00015)

第一部分:阅读判断题(每题 1分, 共 10分)

下面的短文后列出了 10 个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,选择 A;如果该句提供的是错误信息,选择 B;如果该句的信息文中没有提及,选择 C。

Running: Sport or Way of Life?

You go through the channels several times and find that once again there's nothing on TV that interests you. Not a problem! Just put on some running shoes and comfortable clothes and go for a run.

One of the best things about the sport of running is that you don't need expensive equipment. All you need is a good pair of running shoes and a safe environment. But don't be fooled into thinking the sport of running is easy It requires discipline and concentration.

Running is good for you both physically and mentally. It strengthens your heart lungs and muscles? It makes you more aware of your body. Running also improves your body so that you don't get sick as easily. It can even help you to stay more focused in school because exercise helps you to think more clearly.

How do you get engaged in the sport if you don't know much about it? Most schools offer running programs. A simple internet search can help some in your find area. Then programs show you howrunning can offer competition or just be for fun. They also teach runners to set practical goals and take care of their bodies.

Runners have great respect for each other because they know how difficult the sport can be. If you go to a race you'll see people cheering for all the runners. Running isn't always about how fast you are or how far you're going. It's about getting out there and doing it.

Participation is more important than competition and effort is recognized over talent.

If you're looking for more than just a sport running may be the perfect choice for you

- 1. You may find it interesting in go for A run.
 - A. True B. False C. Not Given
- 2. The sport of running is easy. A True
 - B. False C. Not Given
- 3. It is hard to End n safe environment for running.
 - A. True B. False C. Not Given
- 4. Running in good in people' S body and mind.
 - A. True B. False C. Not Given
- 5. A long-distance run is good in many ways.
 - A. True B. False C. Not Given
- 6. You can find running programs online.
- A. True B. False C. Not Given
- 7. Running programs set goals for you.
 - A. True B. False C. Not Given
- 8. You should go for a run even day.
 - A. True B. False C. Not Given
- 9. Runners respect one another as they love the sport.

- A. True B. False C. Not Given
- 10. Running means more than a sport.
 - A. True B. False C. Not Given

第二部分:阅读选择(第 11~15 题, 每题 2 分, 共 10 分)

阅读下面短文,请从短文后所给各题的 4个选项(A、B、C、D)中选出 1个最佳选项。 King of Strangers

AT the store where I worked I noticed a young boy of about ten shopping alone with his school list. He placed everything in his basket and went to the checkout.

The young shop assistant told him the total price\$37.60. The boy was instantly disappointed and said he had only been given\$20. He took out one thing at a time until he got down to his\$20. With eyes full of tears he asked if he could phone his mum to pick him up. When he got through it appeared that even this was inconvenient for his mother.

He bit hard on his lip to stop the tears and walked outside to wait on the bench in front of the shop. This was all too much for the young assistant who had served him and she said "I wish I could afford to pay for the rest of his things." One of the other girls said she had a few dollars. Then two others said they could help as well.

These four young girl pooled their money and found that they had more than enough money for the boy's extra purchases. So they upgraded his pens and pencils to top-quality ones then took the bag out to the boy on the seat. His young face changed from sadness to the most beautiful smile. His mother arrived much later to pick him up. Instead of running to the car he ran back into the store and called out "Thank you!"

I was so proud of my team that day. They did something wonderful for that boy and also found the pleasure of giving was as great as receiving.

11. The boy went to the store to	
A. buy a basket B. ask for help	
C. shop for school D. make a phone call	
12. At the checkout the boy found that he	
A. did not have enough money	
B. did not have his money on him	
C. forgot to ask his mum for money	
D. had lost his money in the store	
13. The boy walked out of the store to	
A. B.	
C. D.	
14. The shop assistants were	
A. curious B. wealthy	
C. well-train D. kind-hearted	
15. The boy ran back into the store to	
A. do extra shopping B. express his thanks	
C. return the money D. take his bag out	
第三部分:概括段落大意和补全句子(第16~25题,每题 1分,共 10分)	阅读下面短文
请完成短文后的 2 项测试任务:	

(1)从第 16~20题后所给的 6个选项中为第①~⑤段每段选择 1个正确的小标题; (2)从 第 21~25题后所给的 6个选项中选择 5个正确选项,分别完成每个句子。
Our Muscles

- ①When we think of muscles we might often picture a bodybuilder with big arm and leg muscles. But our muscles do not have to look like that to work well.
- ②As a matter of fact every time we write our name we use the 20 different muscles in our hand. Every time our heart beats we use the our cardiac muscle(心肌). When eat our food we use our tongue muscles. We even use muscle when we open and close our eye. In fact every time we move we use some of the muscles in our body.
- ③A muscle is made of tiny fibers are packed together to make a single muscle. We all have the same number of muscles----about 700 or so .Men and women with bigmuscles simply have thicker bundles of fibers.
- There are three different types of muscles in our body .Smooth muscles are the ones that we cannot control .They work quietly to keep our body running .Also they are the oneself that help us to absorb our food .The cardiac muscle makes the heart pump blood in and out .Skeletal muscles are the ones that we can control .These are the muscles that we use to raise our handset or ride our bicycles.
- (5) Even our face often uses muscles .But if we want to save our energy try smiling instead of frowning .Remember that it Takeshi 17 muscles in our face to smile but 43 muscles to frown!

Task 1

I ub.	IX I	
16.	Paragraph 1)	A. What a muscle consists of
17.	Paragraph 2	B. When we use our muscles
18.	Paragraph ③	C. How people think of muscles
19.	Paragraph 4	D. What kind of muscles we have
20.	Paragraph 5	E. Why we have different muscles
		F. Why we should smile rather than frown

Task 2

- 21. Muscles don't have to be very big.
- 22. Our muscles are working.
- 23. A single muscle contains.
- 24. Smooth muscles help us.
- 25. Smiling uses less energy than.
- A. frowning
- B. a lot of fibers
- C. to digest food
- D. to function properly
- E. whenever we are happy
- F. whenever we do something

第四部分:填句补文(第 26~30 题, 每题 2 分, 共 10 分)

下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。

Biological Clock

When the sun rises on a warm and sunny day you can see some flowers open up. When they close late in the afternoon other flowers open.

Biological rhythms(生物节律) like the opening and closing of flowers happen all over nature. But not all of them are daily rhythms. Some like the beating of our heart happen every second26Scientists use the term biological clock to describe the timing that controls biological rhythms27In some animals it is probably controlled by the brain. In plants and other living things that have no brain it must be something else. The migration of animals happens when a signal is sent out. For example when days become shorter birds leave the northern parts of the world and fly south where it is warm28
Humans also have biological clocks that control their daily rhythms. When people travel by plane from one
continent to another they often cross many time zones. Their internal clocks don' teem to work correctly.
We call this jet lag(时差)
night shifts also have problems with their biological clocks. They may not be as active as people who work during the daytime.
Biological clocks control many rhythms of life3030Doctors are looking for new
wayside to make traveling more comfortable and medical treatment more effective.
A. But where can you find it?
B. This makes them feel tired.
C. In the summer they fly back to have babies.
D. We are learning more and more about them.
E. Biological clocks can be adjusted.
F. Other rhythms are baxxxxsed on months seasons or years.
第五部分:填词补文(第 31~40 题, 每题 1.5 分, 共 15 分)
下面的短文有 10处空白,短文后列出 12个词,其中 10个取自短文,请根据短文内容将其
分别放回原有位置,以恢复文章原貌。
Life Is Difficult
What makes life difficult is that the process of facing and solving problems is a painful
one. Problems cause31 anger fear or despair. These are32feelings often as
painful as any kind of physical pain. And since life33an endless series of problems it is_
34difficult and is full of pain as well as joy.
Yes it is in this process of35and solving problem that life has its meaning. Problem
call forth our36 and our wisdom. It is only because of problem that we grow _37 and
spiritually. When we want to encourage the38of the human spirit we
encourage the human capacity to solve problems just as in school wedeliberately
39problems for our children to solve. It is through the pain of confronting and resolving that we
learn. It is for this reason that 40 people learn not to fear but actually to welcome problems and actually to
welcome the pain of problems.
A. meeting E. wise I. poses
B. courage F. take J. always
C. careful G. sadness K. uncomfortable
D. growth H. set L. mentally
第六部分:完形补文(第 41~50 题, 每题 1.5 分, 共 15 分) 下面的短文有 10 处空白, 没处空白后的括号内有一个词, 请根据短文内容将其正确的形
式填入文中,以恢复文章原貌。

Are There Truths In Dreams?

Imagine waking up after dreaming (dream) about a terrible plane crash. The next day you will make a plane
journey that you have41(plan)long before. Will you get on the plane?
A survey shows that you may not cancel your trip. But your dream will probably influence your42
(thought) during the journey. You may feel43(worry) and
find the trip much44(long) than before. So dream may influence what we are
45(real) doing while we are awake.
The explanation of dream is still a(an)46(clear) area. A team of researcher are entering a new
field of studies: Do dreams actually influence our47(behave)? Over the past few years. they have_
48(do) studies in different cultures and found out that dreams
contain some49(hide) truths: dreams affect the way people live and work.
But researchers also tell people not to be50(easy) influenced by their dreams.
第七部分:短文写作(第51题, 30分)
请根据所提供材料中的要求完成一篇 100 词左右的英语短文。
51. 某英文报社正在举办题为"E-book or Paper Books?"的征文活动。请就此题目写一篇英文短
文应征。 内容包括以下两个方面: ● 你喜欢电子书还是纸质书? ● 理由是什么分

参考答案及解析

第一部分阅 读判所 [第1·10 题, 每题1分, #10分[

] A 2 B 3 C 4, A 5 C 6 A 7,1 8 C 9 B 10,

- 1 [帧析] 超十大念 你可能会友现沌步是一件有超的亨情。题目的关恍词是 』 唱顾 llng ,对应原文第一段 Yw 胪 加 ugh 加 channels se"erd"'nes and limI thu, once .g面 ,hETe's no小,ng on W that " '呵斥 b you Nq a pmb如 1心l 严' on son e run'""s sl'o's a',d,叫叩 hl, rlnthe and gu for,a" ',原文是说当你一次次沈] 览祈有电视频过发现对什么也不名兴趣叶这不是问处穿上跑鞋和舒适的农股去跑步吧,由此可知龙步是一件有趣的事计。是目内容与之 相符 故选 A,
- 2(船析] 超 干大含跑 步这项运动很 容易,. 目的 关键; 引是 ea戏 ,对及原文菜二段 森后 两句 几 ul 如 n l 匕 r00lcon, 0 小心 ng 咄 s00° frunn,ng,s easy fl [, qu 飞s 的 叶 le a"f conrmlrahon 屈文是说不要估心地 认为跑步这项运动很 简单 它是 常要训练和枭中精 力的。跄月内容与原 文内容不符 故选 B
- J [觥析] 题于大仓 找 一个这合跑步钓妥全环 境往难。遠目的关铭 词是 difficull [0 0nd 和 啼fc en"lmn·mem",叶应原文第二校第二句从 1, ou oeCJ, s a SOOd,扭 m J a s d e ent m J a s d e ent m J a m J a m D a m D m
- 4 [辨析1 题干大意跑步对人的身,口健康都有好处 题目的关锭词是 OOdy Ⅲ d Ⅲ ld ,叶应原叉启二段 第 一句 R unmng 15 6OOd for you 切th ph" 'cally and ௗ nta ll,处 目是原文的同义表达 蚊 选 AC
- 5 1麟析] 是十大惫 长 跑有多方凸的 好处。赵目的关扰词是 如8, 如ance lun 叶 应原文书1敖第二 投第三 句 R unnmg lSO lalways. OOul how.寸沺』 am m"" ng ւ 如 r""u rc 驴ևs 原文足说跑步这项运动并不总是要求兑多快或者跑多远。 题目所说的内容在文中并没有出现 故逸C
- 6 [觥析1 趋于大意 你可以在网上找到跑步谋程。处目的关键词丈 onhn, 对应原文第四段务二 `二句伽 s,hoob函叮」加'""哼抑5 A s,mple Internet 5年rch C如如lpyuu,o,d和memy心 「心 原叉丈说大部分学杖杯开设有跑步课租作尸岔在网上搜索一下就可以找钊在你周边的一些课程,是目内容与庶文内容扣符 坟心A
- 7 [绒析] . 十欠意跑 步课社 为你设定了目标。超目的 关捷 词是"5el,驴 r,飞对应原文茅四投 晨启一句 Tlley ulin 也 ch 几』 ne" '0 忱,,,.心cul 8叫 s and l3 kecm of lhelr bOO凶 原文是说这些课程也教学员们自己设 定切 实可 行的日坏和煦顾i 己的身体。 题目内容与屎文内容不符,故选 D,
- 8 1斛析] . 十大急休 总该坚持每大都跑步。处目的关杖词是 eYe], day飞 处目所说的内容在文中没打出现 故选 ${\bf C}$
- 9 [麟析1 处于大竟象 纥者们互相 砍重对方是因为伈们热会这种运动。处目的关键词是 $\mathsf{rcsp}_{\mathbb{K}}$ 1 对应原

,"是一个运动呐项目跑步或许是最好的选择,题目内容与之相符故边 A

第二部分 阅读选择 第11,15 题,每题 2分,共10分(

11 1: ,: A 13 A 14 0 15 [}

- I'[解析] 事实匀节题。根托文幸第一句话 小归 slom whem I □ rk心 I no1,ced a young boy o/,00u',cn 如 ppmg Jo', □[h hlS sch"I I]Sl 可知 小男孩是为了买学习用品而未商店采购的。故选C,
- 12 [韶祈] 亭 实知节处 ,根据第二段 甘两句可知 在结账时店员告诉] 男伎 总共岔要 ']? 6 美元 小男拭很失望地说他只有 20 美元。由此可知卜男孩 没有带足够的钱。故选 A。
- 3 [滴 析 】 拦庄判断是,祖括文令第一段乐一句可和小男孩怪忍付泪水走土了商店然后生在商店前凸的 长爱上午待 义由第四段纠数 第二句可 知 过了很 久小男孩的妈妈来接他了。由此可以推断,J 男孩走 出宵店义为了等他 的蚂妫。故选 A,
 - 14 [尊祈] 推双判断超 由第二 四段 内容可知 几个店员分 别拿出了 旬己的钱 买下 了,I男孜纣林时因钱不哆 而放 升的物品 并因为凑的钱多杞 钝芼和 钢笔都挟成了羡董 设计的 最后弇出 去给了,」男壮 由此可知这些店员都心肠很好。故选几
 - 15 [解析] 宇实细节题。由名四孜最斥酌句可知当』」男孩的姓妈终于来接他的时妇化没有跑向,气车而是回到括里踝 那几位店员说 了户泭讲。 故选 **R**。
 - 第 三部分 概 括段落大带和补全句子1 第16~25 题,每还1分,共10分)

T红k 1

- 16 C 1? I\ 18 A\,9 0 20,
- 16 [悖析] 第_,文第一句是本 段的中 J 句, 讲的是我们 印象中肌 肉的 杆子 , 下面 又说能正常工作的肌 肉并不一定如我们想象的那样。选项 C 与本段汁应。
- 1? [解析] 第二枚及后一句是本段的中心句讲的是只要我们活动我们就会用到某些肌肉,前凡句都是具体讲我们进行其种治动时令甩钊哪些肌肉 选项 B 与木役 咕应。
- 18 [解析] 第二段第一句是本役的中心句讲的是肌肉是由细卜的纤维构成的。技持又讲了纤组的形态以及它们是 如何构成肌内的 象后 又说人 体中肌内的数量。选项 A 与本找 对应,
- 19 [觥析] 第四段第一句是本段的中心句讲的是我们体内有三种不同类型的肌问。挂昔又分别讲每种肌肉的具体功能。选项 D 与本校对 总。
- **? 0** [换析] 第五段第二句是本段的中心句讲的是微笑比皱尼要节打他量因为航届时所用到的肌肉枚量 史多,可知我们妾多段 笑} 蛂岛。迄项F 与本段 对总.
- ,业 2

汇 和管幻 沁 闪 U:如 IJO江 1!)邻 在工作"。这顷 l'付合超 念

- S 1科析) 趋卜叶中心叹 $\cdot \cup \sqrt{3}$ 1". \ 吊三段第一句说肌肉由许多知小的纤维组成、木题的念,思与之一,,心 \int_{R} 符.、赵心,

第四部分 填句补文 (第26 30 题, 每题 分, 共10 分)

沁.F 7 A S. C 9. B 30. D

- **6.**[拭析] 空格首的一句话念思为'比如,心跳就是每秒钟都在进行。这说明不是所有的生物节律都是一天 与这句话由共 聂'爷密**劝**是这项**『**这思是其他的则以月、李节众年力节印,故选**F**。
- 27. [辨析) 空格后的两句咕意思为"在某些动物中、它可忧足被大枯所拉利。在植物和其他没有大脑的生物中它 肯定是吱其他事物所控礼"这两句讲的邻是生物节律是被哪些因卡拉命). 所以 空格处填入A 选项(但是化胧从何处发见生物节律)最合达。故达 \。
- 18 [解析] 空格前的一句话 意思为例如,当白天时长交垃时,候鸟们就岛开北万地区,飞往温援的南万地区。"这里计的足侯乌如何迁徙.虾么逵项 C(在夏天它们又飞回来赘扯后代)与前一句话的念思衔挂最为兮密。故i! C,
- 29 [觥析] 空格前的三句话 念思为"当人们采飞机玲越大州进行旅行时,往往会穿过很多时 区。他们自 身的时钟似乎无法正常工作。我们称之为时主。 这项 B(这让他们感觉到疲惫)是对对差对人的影响的除述,衔接了上下文。故达 8,
- 30 [怡析] 空格节的一句士意思为"生物钟控4,)志多种 生活节矿 ,后一句话 念思为' 医生们 正在寻找新的 方法未使枝行交得史加舒适, 医疗 文符更为有效。"这礼明我们正在心步了砰 生物节弅对我们的影响,并 开祜研究如何戎小它对我们生沽的影响。达项 0(我们对这些生物节律了烙符越未越多)最为合过。故 选 D。

第五部分: 填 词 补文(第31-40题, 每题1.5分,共15分)

- 31.C 32.K 33.1 34.J 35.A 36.8 37.L 38.0 39.H 40.E
- 31.[航析] 由空肴的动词cause 可知,空格处党要填一个名词。 又根操句忿可知,此处填入的名词应与后面的 叨炉• [增espair并列,同属于表新面情绪的名词。故选C,
- 32 [辨析] 由空后的名切 feelin夺 可知,空格处需要填一个形容为。又祁据句意可知,此处填入的形容词应 和 pamful 愈思相近,故达K。
- 33.[觥析] 由空后的名力词组 an endless the ries of problem, 可知, 空格处衾妻 填一个动词。poe an endled

- 34 [饶析] 由空后的形容词 屾 cu[可知 空格处仑要从一个副词。由句仓可知 always(常常)设为合适,故逸J。
- 35 [械析] 由空前的介词 of 和之后的中心词 problems可知,空格处霄要埃一个动名词,与,咖ng并列,故选,.
- 36 [斛析] 由空芍的朸主代讨。口可知,空格处咕妻填一个名词 与m sdom 井利,又根栝 句念 可知,应选 B,
- 17 [觥析] 由空前的动 1 护w 可知 空格处需妻填一个副词 与 spm[UJ ly 并列 故选 L,
- 38 [候析] 由空前的介词 the 可知 空格处需要填一个名词 又札据前一句的句 怠可知,这旦庄填 尸 呻(成长)。加 ...,w th d hum $_{\mathbb{R}}$ spmt 急力',美牡神的成长 \square 故边,D
- 39 [觥析] 由空前的副词 delibm礼 1,1故意地)和空后的名词 problems 可扣,空格处需要填一个动词。scl problems意为"设置一些问差"。故选 H,
- 们 [觥析] 由空后的名词 严叩 e 可知,空格处岔要 杜一个形容 词。又根括句 意可 知,此处皮说的是眨 , 人 , 所以用 $^{''}$ e。 故 边 E.

第六部分 完形补文1 第41~50 题, 每题1 5分, 共15分1

41 plan % [l 42单 山ought 43 womed 牲 lon护 45 realiy 46` unclm 47 beha''o(u) r 48 done 49 旧dder, 50.吐 6al y

- 4l (蟒析) 由空荀的 have可知 空格处它要填动词的过去分词,与have 共同构成定语从句的谓语。故答案 为 pl ™ nedc
- 42 [鳞析] 由空前的物主代词your可知,空格处名妾填一个名词。又祁择句恁可知,这里的名词反为复数形式,故答案为,hougk
- 43 [觥析] 由空前的动词 feel 可扣 空格 处常委填一个形容词。四m 的形容词形式为 wmm i。故 答案为 womede
- " 1辨析] 由空前的 mu叶 和空后的 t加n 可知,空格处六要拉一个比 较级。形容 词 long 的比较级形式为 longe [。故答案为 lon如 o
- 45 1 策析 1 由空前的·e和空后的如 ng 可知 空格处古要填一个副词,形容词 呻 的副词形式为 卤 且氏故答案为 re吐y。
- 46 [解析] 由空访的冠词 a(n) 和空后的名词 a_代a 可知 空格处孟要填一个形容词。本句意思为"关于梦的 觥矜仍是一个不明砩的损城",故答案为""山也
- 4? [觥析 1 由空前的物主代 词 y叩,可知,空格处需要址一个名词。动词 he加ve 的名词 形式 为 b心amo(u)压 故芩案为 behm o[u) 『。
- 48 [姨析[由空前的 have 和空后的名词 3 ltdlE5 可知,空格处需要块动词的过去分词,与 h&c 共同构成句子的谓场。 故答案为 dooe。

50 [鳞析] 由空前的 朊 和空后的 心 enced 可知 空格 处岔要 填一个 斗词。形容词 磁, "1词形式力 ily。故答案为 吐Slly。

第七部分,短文写作1第51卧,30分1

51

E如心 or Pjper Books?

No四 days 叩 m and moreFople me readm6 , 小心 Wi山nth如 ra, 女 a hea,edd 妇 妇 如 her 心 oks wiil rep乜了, r呻 厮 nd paper booksh my opmlon ["呻 r paper 000K5 1ban e·秘 ks -

F心[andfo" " (址 'oo much ,,me of 如 "g a, 如,叫the, or cellphme ecreen cancause " O 姐 lno 『mlc亟 e rs 如 即""sks On the con购 ~ eadm8, "平,OOOK m吐3,U比 d 叩 氏 心 呻 吨 e .

ima 母 ,如吵,立即e如 ok C"江 bet'灯",h 如 f凸,严 **a**呱 m00em 1,fe l叫 w 叫d, ,l we 如 p pwe r · "终9]nCc ,bn叩 me 如 过 叫 叩 ′ 红曲le feehng 五 如g

2014年10月高等教育自学考试英语(二)试题(课程代码 00015)

本试卷满分 100 分, 考试时间 150 分钟。 考生答题注意事项:

- 1. 本卷所有试题必须在答题卡上作答。答在试卷上无效,试卷空白处和背面均可作草稿纸。
- 2. 第一部分为选择题。必须对应试卷上的题号使用 2B 铅笔将"答题卡"的相应代码涂黑。
- 3. 第二部分为非选择题。必须注明大、小题号,使用 0.5毫米黑色字迹签字笔作答。 4. 合理安排答题空间,超出答题区域无效。

第一部分 选择题

一、阅读判断(第1—10题, 每题1分, 共10分)

下面的短文后列出了 10个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断:如果该句提供的是正确信息,选择 A;如果该句提供的是错误信息,选择 B;如果该句的信息文中没有提及,选择 C。在答题纸相应位置上将答案选项涂黑。

The Stranger Who Changed My Life

It was a sunny morning in the spring of 1966. I was driving a taxi looking for a customer. While passing New York Hospital I found a man running down the hospital steps waving at me. I stopped. The man reached the taxi and jumped in. "The Airport please" he said. As always I wondered about my passenger. Was this man a talker? After a few moments he started saying "How do you like driving a taxi?"

"It's OK" I said. "I make a living and meet interesting people sometimes." "What do you do?" I asked.

"I am a doctor at New York Hospital."

Many times during long rides I'd developed a good relationship with my passengers and received very good advice from them.

This time I decided to ask for his help.

"Could I ask a favor of you?" He didn't answer. "I have a son 15 a good kid. He wants a job this summer. Is it possible that you get one for him?"

He still wasn't talking and I was starting to feel foolish. Finally he said "Well my students have a summer research project. Maybe he could join in. Have him send me his school record."

He left his address and paid me. It was the last time I ever saw him.

Robbie sent off his grades the next morning. And gradually this incident was forgotten. Two weeks later when I arrived home from work Robbie handed me a letter. He was informed to call Dr.Plum for an interview.

Robbie got the job. The following summer Robbie worked at the hospital again but this time he was given more responsibility. Then he worked at the hospital for a third summer and gradually developed a love of medical profession.

Near graduating from college Robbie applied to and was admitted to New York Medical College. After getting his medical degree Robbie the son of a taxi driver became a doctor at Columbia Medical Center.

1. The doctor shouted at the taxi driver for a ride.

A. True

B. False

C. Not Given

2. The doctor wanted to go to the railway station by taxi.

A. True

B. False

C. Not Given

3. The taxi driver liked talking with his customers.

A. True

B. False

C. Not Given

4. The taxi driver had two children.

A. True

B. False

C. Not Given

5. The taxi driver became Dr.Plum's friend.

A. True

B. False

C. Not Given

6. The doctor wrote a recommendation letter for Robbie.

A. True

B. False

C. Not Given

7. Robbie joined in a summer research project.

A. True

B. False

C. Not Given

8. Robbie gradually got interested in medicine.

A. True

B. False

C. Not Given

9. Robbie finally became a doctor at New York Hospital.

A. True

B. False

C. Not Given

10. Big opportunities can come out of ordinary meetings.

A. True

B. False

C. Not Given

二、阅读选择(第11—15题, 每题2分, 共10分)

阅读下面短文,请从短文后所给各题的4个选项(A、B、C、D)中选出1个最佳选项,并 在答题纸相应位置上将该项涂黑。

Talk to Your Kids about Their Eating Habits Carefully

Weight is never an easy subject. It can be risky for parents to raise the issue of eating habits and weight with their kids.

"No kid ever lost weight because his mother told him he was fat" a friend told me when I was worried about my son's weight.

It turns out she was right according to a new study. The study was directed by Dr. Berge at University of Minnesota. She found that kids whose parents discussed eating in a healthy way were less likely to have eating problems. But 64% of the kids whose parents focused on their weight turned to unhealthy eating behaviors. Some kids went on extreme diets and others even ate no food. So eating disorders were caused. Things were worse when fathers joined in the discussions with their daughters and focused on weight. "Fathers should never comment on their daughters'weight" says Berge. Instead she suggests fathers should focus on their daughters'interests. That can help them feel loved and confident enough to work on their weight issues.

How should parents talk to kids about eating behaviors? According to Berge they should avoid focusing on how much their kids weigh. They should talk to them about being healthy. Don't compare them with others. Ideally both parents should share the responsibility. If that's not possible choose the parent whose words cause the least amount of stress and who demonstrates healthy eating.

11. The writer's friend advised her	not to .	
A. worry about her son's weight	B. take the risk ofgaining weigh	c. change
her owneating habits	D. talk to her son about his weight	
12. The study found that some kids h	ad fewer eating problems because they	
A. learned to eat healthily	B. took part in the study	
C. focused on their weight	D. believed the scientists	
13. When told about their fatness son	ne kids .	
A. felt helpless	B. became angry	
C. began to eat no food	D. refused to take any adv	ice
14. If a father focuses on his daugh	ter's interests she will feel	
. A. amused B. ence	ourage C. surprised D. challenged	
15. When talking to their kids about e	ating behaviors parents should	
A. focus on being healthy	B. use short and simple wo	ords
C. respect their kids'views	D. compare their kids with othe	ers

第二部分 非选择题

三、概括段落大意和补全句子(本大题共 10 小题,每题 1 分,共 10 分) 阅读下面短文,请完成短文后的 2项测试任务: (1) 从第 16—20题后所给的 6个选项中为第 ~段每段选择 1个正确的小标题; (2) 从第 21~25题后所给的 6个选项中选择 5个正确选项 ,分别完成每个句子。在答题纸相应位置上将答案选项涂黑。

Plagiarism (剽窃)

- 1 You just found some good stuff on the Web for your science report. You copy a paragraph and paste it into your report. Then you continue your research. But you just made a big mistake. You committed plagiarism. Plagiarism is when you use someone else's words or ideas and pretend that they are yours. It's not allowed in school college or beyond.
- 2 The word "plagiarism" comes from Latin. It means stealing a person's ideas. Butit's not always easy to tell what is plagiarism and what is not. Sometimes it's accidental. You really intended to do your own work yet ended up with some sentences that sound just like something you've read.
- 3 Though plagiarism can be accidental it's sometimes done on purpose. That's just being lazy. By copying whole paragraphs from different places you don't have to spend the time thinking about the subject gathering your own thoughts about it and then putting them into original words. Cut paste and you're done.

- 4. Most schools are pretty strict about plagiarism. If you're caught your graduation will be delayed or worse. At the very least you're probably going to fail the assignment. When you're older and in college some schools will kick out students who plagiarize. When you're kicked out of one college it can be hard to get into another.
- 5. To be on the safe side always make it clear where the information comes from. You need to write references. That's a list of the sources you used for a project or report. To do that you'll need to know the author the title and the date it was published. If you write something really great maybe some day someone will quote you in a report.

Task 1 A. Purposeful plagiarism 16. Paragraph: 1 17. Paragraph: 2 B. The cost of plagiarism C. The definition of plagiarism 18. Paragraph: 3 19. Paragraph: 4 D. Accidental plagiarism 20. Paragraph: 5 E. Detecting plagiarism F. Avoiding plagiarism Task 2 21. You commit plagiarism when you 22. Sometimes it is hard to tell whether 23. Copying whole paragraphs can 24. Once caught for plagiarism

- 25. If you publish something great people may
- A. you will be punished
- B. you have great ideas
- C. quote you in their reports
- D. take others'ideas as yours
- E. save you much time
- F. you plagiarize or not

四、填句补文(第26~30题,每题2分,共10分)

下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别 放回原有位置,以恢复文章原貌,并在答题纸相应位置上将答案选项涂黑。

Fruit

Imagine a world without fruit. We wouldn't be very healthy. We get a lot of important vitamins from eating fruit.

We think of	f fruit primarily as something to	o eat		26	_Fruit is par	rt of a flowering	ıg
plant and it carries t	he seeds. The purpose of fruit is	s to protec	et a plant's se	eds and	l help them	get spread	
about. Wind and wa	ter spread seeds. So do animals	when the	y eat fruit and	d drop t	the seeds	27	
There are two main	types of fruit: fleshy and dry.	Fleshy fru	iits are soft a	nd juicy	y. Pears bar	nanas and app	les
are all fleshy fruits		28	Grains like	wheat	and rice or	nuts like	
chestnuts (板栗),	are dry fruits.						

But wait: You've eaten oranges and grapes without seeds. How can they be fruits? It's because people have changed the way they grow fruit. They can now grow seedless fruit. Seedless fruit comes from special plants that are made by combining two varieties of a fruit to form a new variety. These special plants grow and produce

seeds	29	These p	lants cannot rep	roduce themse	lves. They can make fi	ruit but the fruit has no	
seeds.							
Fruits are a	source o	f substanc	es that keep us	alive and heal	thy. So people make t	use of fruits for many for	oods.
We make ju	iices froi	n them. W	Ve make jams a	and			
sweets	30	Beer c	omes from grai	ns and wine co	omes from grapes and	some particular	
wines are m	nade fron	n apples p	eaches or other	fruits.			
A. Dry fru	its are th	in and ha	rd.				
B. We eve	n make	alcohol f	rom fruit.				
C. But fru	it has a	purpose	quite apart from	m our needs.			
D. So these	e plants p	roduce fle	shy fruits.				
E. Then the	e seeds g	grow into	new plants.				
F. But the	plants g	grown fro	m these seeds	are seedless.			
五、填词	补文(, 第 31~4	0 题,每题 1	.5分, 共15	分)		
下面的短	·· 文有 10		短文后列出	12个词. 其中	中10个取自短文。	请根据短文内容将	其分别
					位置上将答案选		/ / / / /
Mental Act						火小 /// 0	
		•	•	ooks and writin	na at any aga may cay	ememory a new 31	
finds.	iai activi	ties is nei	orun. Keading o	ooks and writing	ng at any age may savo	incliffing a fiew_ 31	_
		1 , 11		1 .		20	204
	•		•	C	sts(神经病学家).It		294
people. The	•			•	•	ests once a year for six	years.
		•			ental activities during	childhood in	
•	_	•	and at their		•	1 1 1 26	2
	•	•			•	had a slower_36 of	
	•		e others. The	others_3 / did	such activities. In	eir rate of decline in	l
memory wa	_		11	TI-	20	1 1	
						bring benefits. We	
			effects on our ci	niidren ourseiv	es and our parents s	said Robert Wilson lea	ad
author of t	•		I immediated	D toata	Emmaduaa	I maglaat C	
•					F. produce	_	
		•		_	H. current	L. really	
			0 题,每题 1				
下面的短	文有 10	处空白,	每处空白后	的括号内有-	一个词,请根据短	文内容将其正确的别	形式填
入文中,	以恢复	文章原貌	1,并将答案4	写在答题纸样	目应的位置上。		
Labor Mar	ket Decl	ine					
The	decline	of the lab	or market is ea	sy to misinter	pret (interpret). The	re are many reasons fo	r that.
During the 1	1970s lar	ge numbe	rs of women an	d young adults	41 (be	ar)during the baby boo	m
entered into	the wor	k force. T	hat	42	(1	result)in too many worl	kers for
the jobs ava	ilable ar	nd depress	sed wages. The	decline also ha	as something to do wi	th the explosive43_	
			grow)in world	trade since 19	60. AS44		
(manufactur	e)technol	logies have	e become more	mobile produc	ctionjobs have_45(move) from the U.S.to)
						to cause the shifts in th	
market. For	exampl	e	47	(few)America	n workers are needed	to make steel today that	an in the
past because	e new		48		(m	achine) have made n	nany of
their tasks_			49	(necessary). Fi	inally the high rate of	(employr	nent)
			ended to drive	wages down	further.		

七、短文写作(第51题, 共30分)

请根据所提供材料中的要求完成一篇 100 词左右的英文写作任务。将你的答案写在答题纸相应的位置上。 51.

某英文报社正在举办题为"My Hobby"的征文活动。请就此题目写一篇英文短文应征。内容包括以下两个方面:

● 你的爱好是什么? ● 你为什么有这个爱好?

范文: My hobby

Different people have different hobbies. For example someone likes reading someone likes swimming and someone likes collecting and so on.

I used to read books and draw pictures because by reading books I could learn many funny things. But now I don't like it. I can only learn from books. I couldn't get knowledge from others. I need a change. Traveling is my favorite hobby now. But I can't go traveling a lot. I can visit many different places of interest by traveling. I can learn a lot about people places and history. It's very interesting.

Traveling not only broadens my horizons but also opens my eyes to the world. What's more it refreshes me. You can go to Disneyland and experience what it's like to be "a child again!" You can visit one of the "seven wonders of the world" such as the Grand Canyon and feel the magnificence of nature! Traveling can help you become more beautiful and make you live longer. Just forget all trifles and burdens that you have in your mind.

Experience is a type of living knowledge. You'll be sure to experience many new things when traveling. You don't even need a tour guide if you long for more freedom. Just don't forget to bring your backpack! I love traveling. I have great fun in traveling.

等考答案及解析

第一部分:阅读判断(第 10题,每题1分,共10分)

I.B 2.B 3.A 4.C 5.ll (, (7.\ S \ 1) II 10.1

- 3! 觥析] 题十大念出租车司机喜欢和他的束客种天 均日的关徒词义"lik..dt"lki"f. 寸垃原 文礼六代名 一句, Many times during long rides, I'd dcvelok d 6 gold n·lu血 II.hli I l訊 11 IIIlyl': k 心 II μ() III, I ቢ', . I' wn , A° "I · 华 advice from them 原文是说很多时俟,在长途来车中出租牟司机和哀吝"[立了良好的关系.心从,R 吝邓"[符到好的过议。说明了出租牟司机喜欢和束客揤天令与处日的北总一纹,故选,
- 4 [悼析] 是干大意 出租车司机有两个小孩。题目的关贮 钗 IW(cl\KI\1, 对 砬原文斗七it it 三句 1 have a son, 15, a 职, d kid "原文是说出租车司机有一个 15 岁的儿子,超目所说的内&在原文中并没右出现,战选 C。
- 5. [觥析 】是干大意. 出租车司机和Plum医生成为了朋友。题目的关挝词是"frì 1111",对庄凡义炕九段91..., 句: II www lhe las I Umel ever \$awlum. 原文是说那次采车之后. 出札车司机并也没有见过这个区生说明了他们没有成为朋友。超目的愈思与原文的念思不符,故选B。
- 6 [觥析] 题于大愈: 医生为 Rohbie 写了一封推荐信。题目的关键词. 是recommendIIOIIIeIter"对 总原文名 十段最后两句话: T×o weeks laler, when I an·i\叫 I)OIIIe rroll\ work, Rol\m Illlldednw. IPIIer. He was IIUomIed 10 ; Call Or. Plum for an interview原文是说两周后,我下戍回夫 Robbit 给我一封信,信上说 bhlllp打电话给 Plum 医生并约定面试时间。文中并没有说是 Plum 区生为 Rohhie 写了一并推荐信,也 许是别人替 || lum 医生写的,故选 C.
- 7 (解析] 妇于大惫 Robbie参加了夏日研究项目。题目的关挝词 是了omcd M . 对应ly文名十一投另一 句 Robbie got lhe job 原文是说Robbie符到了这份工作。tl1iob指代前面的 SImmor 心 如l l, pmJel、故选 A。
- 8 [解析] 题干大意: Robbie 还渐对医学感兴趣。赵目的关忧词足 linkrested,n· 对应原文第十一i史最后一句 Then, he worked at //e hospital····developed a loveof medica,l p
 生了兴趣。是目是原文的同义表述,故A选 fe、sion. 原文是说Hobbie 对医学专业产
- 9. [辨析] 题干大意: Robbie最后成为纽约市医院的一名区柱。题目的关牡词定 NeI\ Olk Hel 国",对应原文最后一段最后一句: Robbie...bec和 adoctorel Columbia M汕 eel C,n1er原文是说llobl'"成为哥伦比亚医疗中心的一名医生,题目的意思与原文的意思不符,故选,8

O

0

10 [解析] 题干大念 大的机遇可伐会出现在普通的交谈中。处目的关忧词 l "big opportunities"和"o吐 n句m,心n夺'. 对应埜簋章的超目 The Strnnger Who Changed Mr Llfe 题目的念思与原文龛思相符,故逸 A。 第二部分 阅读选择 (第 11 - 15 题,每恕2 分,共0分)

11.D 12.A 13.C 14.B 15.A

- lacksquare . [解析] 推埋判斩题。枝据文幸第二段可知,作者担心她儿子的体重,但足炖的朋友告诉扽,没有一个小孩因为妈妈说他胖而去戎 肥的。也就是说作者的朋友戊议作者不要和她的儿子谈论体重问超,故选lacksquare,
- 12. [煞析] 字实细节题。根据文幸第三段第三句论 "Shefound that kids whose parents discussed eating in a 扣山hy way were le, likelrlo havo, Ming problems".可知,小技的父母谈论健康饮食,小该有饮食问题的可能性就很小e 故选 A。
 - **13**(韶析) 事实细节是。根据文章第三段第四、五句可知,关汪小技体重的父分会导致小拔出现不攸底的 饮令行为,如极度 节食,甚玉不吃任何东西。故选**C**。
- 14 [悟析] 古宾细节题,根据文令第三段倒梦第一、二句可知,如杲父亲关江女儿的兴趣爱好,就会帮助炖 们总受钊攻爱,对体支问题也会总到足够自信。故选**B**。
- 15 {绍析] 事实细节题。根据文幸第四段可扣,父母不要讨论孩子多重,品是要和他们讨论仕尿饮含,不要拿他们和其忆人对比,而是妥共同承扭责任帮助孩子健康饮食。故选 A。
- 第三部分: 概括 段落大意和补全句子 第16-25 题, 每题1分, 共10分)

Task 1

0

16.C 17.0 18.A 19.H 20.F

- ┦6.「煞析】 第一段仔I 敖第二句足本段的 中心句,讲的是什么是利窃。 选项C 与本段对反。
- 17.[绍析] 第二段第四 句是本段的 中心句, 讲的是有时俟剽窃是仍然 剽窃, 并在下文讲述了什么是仍然材窃, 选项D与本段对应。
- ·18. [解析] 第三段第一句是本段的中心句,讲的是虽然剽窃可饶是偶熬剽窃,但是有时俟是故意剽窃,并在下文叙述了什 么足 故愈纣窃。选项 A 与本段对应。
- 19[解析】 第四段第一匀是本段的中心句,讲的是许多学校对书窃惩罚非常严厉,并在下又举出了纠子。 选项B与本段对庄。
- *: 20 [解析] 第五段第一句是本段的中心句,讲的走为了安全起见,在引用别人的言诗时,要标明出处.并在下文叙述如何写考、考资针,迫免剽窃。选项 1°与本段对 应,

Task 2

题;

0

21 D 22. T 23.E 24 A 25. C

- 21 [韶析] 题干的中心i-1是 "com nit plagairism"。第一段讲述的足引用剂人的古语或想法,假术是自己的,就犯了剽窃罪。本题是说"将对人的想法作为自己的就亿了剽窃罪" 选项 D符合题意。
- 22.[解析) 处于的中心 词是"hard飞 第二段第三句讲述的是 区别是不是材窃并不容易。"w匝t is pl叩"', m and wha1 i• no!"和"youplagiarism or not"是对立的. 选项 F符合题意。

2014年 IO月 英语 二)试题和参考答案及流析

第9页(共12页)

- 3 (招析] 超干的中心词是'o pyingwhole par aph'。第三段第三句讲述的是从不同的地方复制鳌段话,你就不岔要花费时闭思考。本题是说"复整段话会节占很多时间"。选项E符合题意。
- 24 [解析] 超于的中心词是"caught"。第四段第二句讲述的是如果被抓住剽窃,你就会被推迟牛业戎出现 更村的情况。 本题足说 一旦破抓住钊窃,你就会受到惩罚"选项A符合处意。
- 25 [觥析] 超干的中心词是" publish somelhing great"。第五段最后一句讲述 的是如果你写了一 些 好丈拿,也许某一天就有人把什的文令引用到一篇报告卫。本题是说"如果你发表了一 篇好的文拿,人们就会把你的又士引用到他们的权告旦"。选项C 符合超意。

第四部分填句补文(第6 30题,每题分,共10分)

- 26.C 27.E 28.A 29.F 30.B
- 26 [帜析] 空格后的两句话念思为"杲实足开花植物的一部分,也承栽肴种子,杲实的目的是保护从物的种子并帮助传格种子,"与这两句话的念思紧密衔挂的就是选项C,危思是"杲实有一个目的不问于我们的玄要"。故选C。
- 27. [觥析) 空格前的一句咕念思为"动物吃完果实留下种干 , 与这句话的意 思紧密衔挂的就是选项 E , 意思 是 " 然后扑十长成折的枝钧 " 。选 。
- 28. [解析] 空格后的一句咕意思为 "像小麦、大米这样的谷物和板栗这样的坚杲邻是于果",与这句话的意思紧密衔接的认是选项A,念思是 "于杲又小又硬,与荀面两句话形成对比。故**从**
- 29 [解析] 空格后的两句话意思为"这些枝物优结果实,但果实没有种子,不能并长出植物",这说明这种种子长出来的技物是无籽的,选项F是后面两句的总结,聂符合越意。故选F.
- 30. [解析] 空格后的一句话念思为"啤酒由谷物心,葡萄酒由荀萄私造,一些#别的渴由革果、桃于或其他果实战造",这说明我们**可**果实酿酒。遠项B是后面一句的总结,让符合题意故遗B。

第五部分: 填词补文 (第1-40 题, 每题 5 分, 共15 分)

- 31.G 32.1 33.8 34.H 35.A 36.K 37.C 38.E 39.L 40.J
- 31(解析] 由空前的形容词new 和 空后的动词伽小可知,空格处需妾填一个名词作主话再由下文的 小e s tudy 可知,空格处古要填 tudy。故选 C。
- 32.[鳞析) 由空前的,可知,空格处岔妥填一个动力作谓语根据本句句意,这旦表示该项研究有294 个人参与。故 选 J
- 33. [解析] 由空前的渭话动词were given和空后的介词on 可知,空格处常妥填一个名词。再由下文**的**心可知,空格处常妥填1"IS。故选B.
- 34 [般析) 由空后的名词age可知,空格处为要填一个形容。词才良据本句句意,这里表示参与研究的人员拔要求去计论他们在贪食、年、中年以及目前年龄的智力活动。故**选**。
- 35. (辨析] 由空前后的加ti,和an<l可知,空格处常要块一个形容力和后面的te构成并列结构。根据本句句念,这旦表示一些参与研究的人员做了早期和札为的智力活动 故选 A。
- 36.[解析) 由空前的形容词\$lowr和空后的介词of可知,空格处岔要填一个名词。slowr rate of decline 意 切14年10月 英语(二)试题和参考答案及偏析 . 尉歉包9

为"较缓慢的 下降 率"。 故选 k。

- 37 (解析) 该句结构完整,空格处需要填一个刮词。根据上一句句念,这里表示其他的人员从少做这样的智力活动。故选 ${f C}$ 。
- 38 [解析] 由空前的 系动讥 was 可知 ,空格 处立要填一个表话。林据本句句念,这里表示很少参与智力活动的人的记忆下降的比率比经常参加智力活动的人的比率高48%。故选 E。
- 39 [第析] 该句结构完整,空格处需要填一个副词。根据本句句念,这里表示智力活动真的会带未益处。 故选 L。
- 40 [解析 1 由空前的 shouldn' 1 可知,空格处需要填一个动词。根括本句句恁,这旦表示我们不应该忽视付力活动对我们的孩子、我们自己以及我们的父每的影响。故选 J,

第六部分. 完形补文 第41-50 题, 每题1.5 分, 共15 分)

41. born 42. resulted 43. growth 44. m sufacturing 45. moved

性.addition 47. re er 48. 皿 chine 49. unn妇 sary 50. unemployment

- 41 [第 析] 由空 前的 名词,叩o men and young adults 可知,空橡处仑要填一个动-i-1的 过去分词作后觅定话修饰 前面的名词。动词 bcar的过去分词形式为 born。 故答案为 born。
- 42. [解析] 由空有的指示代词小at可知,全路处需要填一个动词,作句子的谓话,该句的时态为一般过去时,动词result需加上"-ed"。故答案为resulted。
- 43 [簸析) 由空前的形容词 mplOSlve 可知,空機需妥填一个名词,动词grow的名 词形式为 grow ho 效等 案为 growlh o
- 44 [绍析] 由空后的名词 technologi可知,空格处要填一个形容词,与technologies构成"制过业技术"。

 湖河 manufacture的形容词形式力 manufacturing 故答案力manufacturing
- 45 [解析) 由空打的助动词have可知,空格处古要填一个动词的过去分词。动词 move的过去分词形式为 moved。故答案为 moved。
- 4 6 [解析] 由空前的介词 **M** 可知,空格处需要填一个名词动词的d的名词形式为 addition。 in addition 力固定搭配,意为"除此之 外"。故答案为 addition,
- 47[蜗析] 由空后的 than可知,空格处常妥填一个形容词的比较级。few 的比较级为 fewer。故答案为fc><e ro
- 48 [阳析] 由空前的形容词 ne 和空后 的谓话动 词 havemade 可知,空格处的要填一个名词复数形式。名 i,1 machine 的复数形式为 maeltines。 故答案为machines
- 19. [鳞析] 由空 前的名词 ta也 可知,空格处需要填个形容词作后五定洽修饰前面的名词。相括句念,新的机吕仗很多体力劳动交得没有必要。故答案为 unnecess•I)·,
- 50. [簸析] 由空前的介词 of 可知,空**检**% 要填一个名词。根括句念,这些因素导致的高失业半仗工责进一步下降。故答案为unemplor础。

2015年4月全国高等教育自学考试 英语(二)试题

(代码:00015 19日下午考)

第一部分选择题(共20分)

一、阅读判断题(第1-10题, 每题1分, 共10分)

下面的短文后列出了 10 个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断:如果该句提供的是正确的信息,选择 A;如果该句提供的是错误信息,选择 B;如果该句的信息文中没有提及,选择 C。在答题卡相应位置上将答案选项涂黑。

Using Music to Change Your Mood

Everyone knows that listening to music when feeling bad can provide a relief. Music can also reduce stress make depression more bearable and help you relax.

All the benefits of music can only be got if the listener enjoys the music he is listening to. If the listener dislikes the music or finds it boring it will have a negative effect on him instead of a positive one.

Now let's examine what most of us do when it comes to listening to music. We usually just listen to a play list and allow a program to randomly (任意地)select the songs we are going to listen to.

This is where the problem lies. What if you liked the first song but found the second one boring? What if the third one was a motivating song while the fourth didn't suit your emotions? What do you think the result will be?

What you'll have is an emotional mess! The first song will lift your mood a little. The second will make you a little bored. The third will motivate you and then the fourth will put you down. In the end you'll end up feeling worse than before.

I strongly recommend dividing your play list into different small lists. For example a list for relaxation a list for motivation and so on. Another very important thing you must do is to get rid of the old music that you are bored of. Besides don't listen to songs with negative words or messages.

The music you listen to can delay your recovery from breakups ($\beta \neq$) by months and months! People who listen to romantic songs after breakups recover 10 times slower than those who don't. So be careful with your play list if you want to recover faster.

1. Music is believed to have a comforting effect.

A. True B. False C. NotGiven

2. One can benefit from all kinds of music.

A. True B. False C. NotGiven

3. People tend to listen to music selectively.
A. True B. False C. Not Given
4. People generally prefer motivating songs.
A. True B. False C. Not Given
5. You should listen to songs that suit your emotions.
A. True B. False C. Not Given
6. It's advisable to have different lists of songs.
A. True B. False C. Not Given
7. You should remove all of the old music from your list.
A. True B. False C. Not Given
8. People should listen to songs with positive words.
A. True B. False C. Not Given
9. Romantic songs help people recover from breakups faster.
A. True B. False C. Not Given
10. Many people like romantic songs.
A. True B. False C. Not Given
二、阅读选择(第11-15题, 每题2分, 共10分)
阅读下面短文, 请从短文后所给各题的 4个选项(A、B、C、D)中选出 1个最佳选项, 并
在答题卡相应位置上将该项涂黑。
Just Introduce Yourself
It's so easy to walk into your first job and feel like a stranger in a strange hand. But you
don't have to stay that way and you shouldn't.
You have to remind yourself to kick your shyness away and introduce yourself. Just a handshake will do. Ask
the supervisor who hired you to introduce you around a bit. That's the best way to make contacts. Then you'll
know what to do and say when you meet these people again.
Don't do what my friend Sue did at her first job at Entertainment Weekly. "That is one of
my biggest regrets; I hardly talked to anyone at all when I was there. I was scared and just thought people
would talk to me first. For a long time I was hung up on the thought that if someone was older I respected
them automatically. And even if someone started on Monday and I started Tuesday I just felt they had more
experience. In the area I worked for four months. I hardly spoke to these people "she said.
"Of course now I realize that was the most stupid thing. If I could do that again I'd
remember that it's so important not to feel shy about introducing yourself. It's not like you have to be very
bold ready to take over the place. Just introduce yourself and ask if there is anything you can do for them.
That breaks the ice."
Sue believes that if she had introduced herself around a bit there would be just no telling what other
opportunities or what other acquaintances she might have now. Not that she regrets where she is now at all.
But had she talked to more people at her first job "maybe" it would have helped me get somewhere
sooner" she said.
11. How do people usually feel when meeting people at their first job?
A. Curious B. Excited C. Shy D. Puzzled
12. When Sue started her first job she
A. shook hands with colleagues B. waited for others to talk to her
C. introduced herself around D. asked her supervisor for help
13. "I was hung up on the thought" in Paragraph 3 probably means "I"
A. learned B. admitted C. believed D. guessed

14. What did Sue suggest we do at our first job?	
A. Make active contacts with others. B. Stay humble before the older staff.	C.
Seize every possible opportunity. D. Get ready to take over the place.	
15. In talking about her first job experience Sue expressed a sense of	
A. failure B. longing C. relief D. regret	
第二部分非选择题(共 80 分)	
三、概括段落大意和补全句子(第 16-25 题, 每题 1 分, 共 10 分)	
阅读下面短文,请完成短文后的 2 项测试任务: (1) 从第 16-20 题后所给的 6 个级 - 段每段选择 1个正确的小标题; (2) 从第 21-25 题后所给的 6个选项中选择 5个	
,分别完成每个句子。将正确选项写到答题卡相应位置上。	
The Woman behind the BrooklynBridge	
1. John Rocbling planned to build the BrooklynBridge before 1867. But he never really got starte	d. In 1869 he
died of an accident. The job fell to his son Washington a master of construction. In 1872 Washington	ington was
injured in building the bridge. He could not walk any longer. He could only see the building of the	he bridge
from his window. But his mind was still fresh. How could he get his ideas down to the worker	rs?
2 That's where Emily came in. Emily and Washington married in 1865. At that time John	
was planning the bridge. He sent his son around the world to study bridges. Emily went along with	her
husband and learnt much about bridge building. When John died and Washington became the boss	she taught
herself more about bridge building. She wanted to help her husband with his new job.	
3 . Emily regularly came to the building site. She gave Washington's instructions to the workers.	And
then she took questions back to him. However as time went on her role started to change. Soon wo	rkers
saw her as the new boss. As she had more and more knowledge she became the chief engineer. She	e met
with officials discussed with other engineers and instructed the workers.	
4 、 Emily also helped to solve problems outside the building site. Some people once	
questioned her husband's ability to head the bridge building. And the American Society of Civil	Engineers
would think about replacing him. Emily went to meet the	
group. She gave a speech in defense of her husband. The group finally decided to keep him on the	job.
5. It took up 14 years to build the bridge. For 11 of those years Emily was the one in	
charge. The bridge finally opened on May 24 1883. She was one of the first people to cross th	e bridge.
Emily never planned on becoming an engineer but she turned out to be a great one. Task 1	_
16. Paragraph1 A. How long did it take to build the bridge?	
17. Paragraph2 B. Why did Emily give a speech? 18. Paragraph3 C.	
How did Emily pick up bridge building? 19.Paragraph4 D. What	
happened to John and Washington? 20.Paragraph5 E. How did Emily feel	
about her work?	
F. What role did Emily play in building the bridge?	
Task 2	
21. After his father died A. Emily began to play a bigger role	
22. Accompanied by Emily B. to defend her husband	
23. As time went on C. Washington went to study bridges	
24. Emily gave a speech D. to express her thanks	

25. It took fourteen years E. Washington took over the job
F. to build the bridge
四、填句补文 (第 26-30 题, 每题 2 分, 共 10 分)
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别
放回原有的位置,以恢复文章原貌,并将答案写到答题卡相应位置上。
Playing Games—Not Only Fun
For many people playing games is a way to have some fun26It is a great way to keep
your mental health in check. Actually anything that requires you to do some thinking will help you keep your
brain healthy.
You may say that this sounds great but you just don't have the time to do it. If you want to improve your
mental health you will make time for it27You can exercise your brain
before work and while the rest of your family is still in bed. This can greatly change your attitude for the
rest of the day.
Turn the TV off in the evening and spend some time playing games alone or with a family member28_
Try a variety of new games too. This way you don't get bored playing the same one all the
time.
Most games offer several different levels. To get the most exercise for your brain start out with the easy
stuff. 29 As your level of skill improves go on to challenge your brain by moving into more advanced
levels of the game
Find the games that you really enjoy playing. Keeping your brain sharp with such games is really going to pay
off for you in many ways30You will find that you have less stress
and that it is easier to make decisions. You will also find that your memory is improving.
A. However it can also help you exercise your brain.
B. You can also invite friends over to play games with you.
C. Set aside about 30 minutes a day when you can play games.
D. This is especially true if you are new to a game.
E. Playing games can help you make new friends.
F. You will be surprised at how much it improves your life.
五、填词补文(第31-40题, 每题1.5分, 共15分)
下面的短文有10处空白,短文后列出12个词,其中10个取自短文,请根据短文内容将其分别
放回原有的位置,以恢复文章原貌,并将答案写在答题卡相应位置上。
Have you ever failed? If not it is31that you never taken a32on tryinganything
new or else you are lying.
There is nothing33with failing as long as you learn from your mistakes modify your approach and
try again. In fact the more often you fail the sooner it will be that you
34 succeed provided that you do learn and keep trying.
You can35only from experience and you get experience only from having a go at something. It
may be more 36to succeed but you can37_learn more from failing. This is only if you
are observant and take38of what you are doing and which things have worked and which
haven't. You then need to39what has happened alter your
40 and move on.
So go for it! You will eventually get there—unless you stop trying.
A .analyze E. direction I. special B. pleasant F. finally J. grow C. probable G. start K. wrong D.
actually H chance L note

六、完型补文(第 41-50 题,每题 1.5 分,共 15 分)
下面的短文有10处空白,每处空白后的括号内有一个词,请根据短文内容将其正确的形式填
入文中,以恢复文章原貌,并将答案写在答题卡相应的位置上。
Voice and Text Chatting
Voice chat and text chat are quickly (quick) becoming preferred ways of communicating with others online.
For language41(learner) these forms of communication42
(able) them to share ideas about themselves and the world in almost real time. They can establish
friendships with people from around the globe. Thus it can be an easy way to learn languages and world_
43(culture).
However care and consideration should be44(give) when you are looking
for friends on the Internet because you_45(real) don't know who the person is at the other end. Thus
never give out personal information46(include) your name age where you live and the name of
the school you attend. Also be47(care) about meeting online acquaintances in person and if
you do so make sure it is in a public place and go with a friend or a family member48(final)
contact local authorities if you feel you are in danger. Again chatting with others can be an enjoyable and 49_
(education) activity if you use care when50(do) so.
七、短文写作(第51题, 30分)
请根据所提供材料中的要求完成一篇 100词左右的英文写作任务。将你的答案写在答题卡相
应的位置上。某英文报社正在举办题为"I like Playing Sports"的征文活动。请就此题目写一篇
英文短文应征。内容包括:你经常做什么体育运动?体育运动对你有哪些好处?

以上内容仅为本文档的试下载部分,为可阅读页数的一半内容。如要下载或阅读全文,请访问: https://d.book118.com/777134004042006060